Achtergrond plaatje De Gaasgigant

Zeskantgaas

Een veel voorkomende gaassoort is zeskantgaas. Dit zeskantgaas is verzinkt, verkrijgbaar in verschillende maaswijdtes en toepasbaar voor veel doeleinden. U bestelt het zeskantgaas eenvoudig online. Voor ons uitgebreide assortiment bent u ook van harte welkom in onze winkel.

Zeskantgaas: een veelvoorkomende gaassoort

Kippengaas is de benaming voor een zeskant vlechtwerk van (meestal verzinkte) metaaldraden. Het wordt in rollen verkocht en is uitermate geschikt om, met behulp van wat paaltjes en een handvol krammen, snel een afrastering mee op te trekken voor bijvoorbeeld een kippenren. Dat verklaart ook de naam kippengaas.

Diverse maaswijdtes verkrijgbaar bij de specialist

Behalve deze voor de hand liggende toepassing wordt het materiaal ook op veel andere manieren toegepast. Namelijk als afrastering voor de tuin, voor decoratie van gevels, wanden, praalwagens en bogen. Wij hebben dit zeskantgaas in diverse maaswijdtes die in de volksmond allemaal een andere benaming hebben:

 • Maaswijdte van 13 mm wordt in de volksmond dubbeltjesgaas genoemd.
 • Maaswijdte van 25 mm wordt uitgescholden voor konijnengaas, kwartjesgaas of kuikengaas.
 • Maaswijdte van 50 mm noemt men kippengaas.

De hoogtes variëren van 50 tot 200 centimeter.

Neem een kijkje in onze webshop

Wilt u graag zeskantgaas kopen bij De Gaasgigant? Wij heten u graag van harte welkom op ons bedrijfsadres in Opheusden, maar u bestelt ook gemakkelijk al onze producten online in de webshop. Heeft u vragen over producten uit ons assortiment? Bel dan naar 0488 441 412. Wij helpen u graag verder! 

 • Motto puntdraad Lengte 500 meter

  Motto puntdraad Lengte 500 meter

  Vanaf: €74,50
 • Esafort volieregaas 12,7x12,7x0,8x1000 mm

  Esafort volieregaas 12,7x12,7x0,8x1000 mm

  Vanaf: €90,00
 • Krammen verzinkt maat 3,5 x 35 mm

  Krammen verzinkt maat 3,5 x 35 mm

  Vanaf: €5,00